Clafoutis med æbler og brombær

Januar er den perfekte tid for at leve et sundere liv. Men hvad hvis du nu skal have gæster og gerne vil lave en lækker dessert? Eller bare trænger til lidt sødt?

Prøv disse clafoutis med æbler og brombær – lækre, luftige kager, der er både hjertevenlige og nemme at lave.

Ingredienser

4 æg
50 g sukker
2 dl mælk
1 dl A38
80 g Hvedemel
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 tsk. hørfrøoli
1 madæble
3 tsk. calvados
200 g. brombær
10 g smuttede mandler i flager
Smeltet honning
Cremefraiche
Flormelis

 

Sådan gør du

Bland mel, natron og bagepulver i en skål. Hæld æg, sukker, mælk og A38 i en røremaskine. Tilsæt melblandingen og lidt olie og pisk, til dejen er lind og uden klumper.

Skræl æblet og skær det i tern. Vend det derefter i calvados.

Smør fire små ovnfaste skåle med olie og varm dem i ovnen 5 minutter ved 220 grader. Fyld de varme forme halvt op med dej og fordel æblestykker og brombær i. Fyld derefter formene næsten op med dej – men ikke helt til kanten. Top med mandelflager.

Bag kagerne midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af 10 minutter, før du løsner dem med en lille kniv og tager dem forsigtigt ud af formen.

Sigt flormelis over de lune clafoutis. Lun honningen i en mikrobølgeovn eller en lille gryde og hæld den over i en tynd stråle. Anret derefter med en stribe cremefraiche og friske bær.

Velbekomme.



Blog