Hjertebalance Juleand

Julen er hjerternes fest - og and hører til på julebordet. Så hvorfor ikke prøve en moderne og mere hjertevenlig udgave af juleanden med honning-appelsinstegte kartofler og sprød, stegt spidskål? I videoen viser vi, hvor nemt – og lækkert – det kan gøres. Og husk at dele opskriften med dine venner, så de også kan få en sund og velsmagende jul.

Ingredienser:

  • 1 stort andebryst (ca. 250 g.)
  • En håndfuld timian
  • ½ rød spidskål
  • Lidt hørfrøolie
  • 2 appelsiner
  • 2 spsk. honning
  • Lidt æbleeddike
  • 6 kolde kogte kartofler
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stjerneanis
  • ½ madæble
  • 20 g tranebær
  • 20 g ristede hakkede mandler
  • Evt. en håndfuld kørvel til pynt

 

Sådan gør du:

Andebryst
Rens andebrystet for sener. Vend det og rids skindet med en skarp kniv. Læg det derefter på en kold, tør slip-let-pande med skindsiden nedad og tilsæt timian. Tænd for varmen og lad fedtet smelte langsomt af. Derefter steges anden ved middelvarme, til skindet er sprødt og gyldent. Vend andebrystet og steg det færdigt. Lad det hvile 10 minutter, før det skæres i skiver.

Stegt rød spidskål
Skær den halve spidskål i 5-6 både – de skal stadig sidde sammen ved stokken – og læg dem på en varm pande med 1 spsk. hørfrøolie. Lad det stege cirka 3 minutter og tilsæt derefter æbleeddike, honning og appelsinsaft. Steg, til kålen er mør, men stadig har bid.


Honning-appelsinstegte kartofler
Skræl og kog kartoflerne og lad dem køle helt af. Skær de kolde kartofler i halve og steg dem i lidt hørfrøolie sammen med kanel og stjerneanis. Når kartoflerne begynder at blive tage farve, tilsættes honning og appelsinsaft, hvorefter de steges, til de er gyldne og karamelliserede.


Æble-appelsinsalat
Skræl æblet, halvér det og skær det i tern. Skræl en af appelsinerne med en kniv, vær opmærksom på at skære de yderste hinder væk. Skær derefter appelsinen i fileter, undgå at få hinderne på siderne med. Bland æbler og appelsin med mandler og tranebær i en skål. I en anden skål blander du derefter en dressing af æbleeddike, hørfrøolie, smeltet honning og appelsinsaft, som vendes i salaten.

Servering
Anret skiver af andebryst, spidskål og kartofler på en tallerken og fordel nogle skefulde af æble-appelsinsalaten over. Pynt eventuelt med kørvel. Velbekomme.

 

 



Blog