Spinatsalat
Prøv en sprød spinatsalat – fuld af lækre smagsnuancer fra tofu, tranebær, citrusfrugter og ristede mandler. Grønne grøntsager som spinat og broccoli, regnes i øvrigt af mange for at være særligt gode for hjertet, ligesom tofuen både er rig på proteiner og fattig på fedt.
Ingredienser
100 g spinat
1 broccoli
100 g tofu
2 appelsiner
½ citron
70 g tranebær
10 g mandler
Sådan gør du
- Skyl broccolien, og skær den i mindre stykker. Brug også stokken, der er sprød og lækker.
- Skyl spinaten grundigt i en skål eller et dørslag.
- Skær tofuen i tern på cirka 1 x 1 cm.
- Skræl den ene appelsin og skær den i fileter. Undgå at få hinderne med.
- Rist mandlerne på en tør pande, til de får en lækker nøddeagtig duft. Pas på, de ikke bliver brændte. Hak dem derefter groft.
- Skær den anden appelsin over og pres den i en lille skål. Pres også den halve citron, og bland det sammen.
- Kom alle ingredienser i en stor salatskål. Gem lidt af mandlerne og tranebærrene til senere. Vend det hele sammen.
- Servér salaten. Pynt med de resterende mandler og tranebær.