Spinatsalat

Prøv en sprød spinatsalat – fuld af lækre smagsnuancer fra tofu, tranebær, citrusfrugter og ristede mandler. Grønne grøntsager som spinat og broccoli, regnes i øvrigt af mange for at være særligt gode for hjertet, ligesom tofuen både er rig på proteiner og fattig på fedt.

Ingredienser

100 g spinat

1 broccoli

100 g tofu

2 appelsiner

½ citron

70 g tranebær

10 g mandler

 

Sådan gør du 

  • Skyl broccolien, og skær den i mindre stykker. Brug også stokken, der er sprød og lækker.
  • Skyl spinaten grundigt i en skål eller et dørslag.
  • Skær tofuen i tern på cirka 1 x 1 cm.
  • Skræl den ene appelsin og skær den i fileter. Undgå at få hinderne med.
  • Rist mandlerne på en tør pande, til de får en lækker nøddeagtig duft. Pas på, de ikke bliver brændte. Hak dem derefter groft.
  • Skær den anden appelsin over og pres den i en lille skål. Pres også den halve citron, og bland det sammen.
  • Kom alle ingredienser i en stor salatskål. Gem lidt af mandlerne og tranebærrene til senere. Vend det hele sammen.
  • Servér salaten. Pynt med de resterende mandler og tranebær.


Blog