Om hjertebalance.dk

Hjertesvigt er en relativ hyppig tilstand som mere end 20.000 mennesker lever med i Danmark. Hjertesvigt er ikke én sygdom, men en samling tilstande, der alle har det tilfælles, at hjertets pumpefunktion er nedsat i en grad, der forhindrer en optimal ilttilførsel til kroppens forskellige organer.

Der er ved hjertesvigt en u-balance mellem kroppens iltbehov og hjertets evne til at pumpe blodet rundt i kroppen for at møde dette iltbehov.

Hjertesvigt har mange grader af sværhed. Fra lette tilstande hvor symptomerne begrænser sig til øget forpustelse ved lettere anstrengelse, til tilstande, hvor udtalt træthed, åndenød og kropshævelser  dominerer hverdagen og medfører svære indskrænkelser i daglig funktion og livskvalitet.

Lægevidenskaben har i de seneste få tiår fået ny forståelse for mekanismerne bag hjertesvigt og resultatet har været flere nye og ofte effektive behandlingsmuligheder.

For at du kan forstå, hvordan disse behandlinger fungerer, er det nødvendigt, at du forstår både hvordan det normale raske hjerte fungerer og om hvordan den normale balance i kredsløbet forstyrres ved hjertesvigt. Denne webside vil give dig en kort indsigt i kredsløbets og hjertets funktion, en beskrivelse af hvad der går galt ved hjertesvigt og en forståelse for hvorfor behandlingerne fungerer som de gør.

Der er megen information til rådighed på internettet, men den erstatter aldrig den direkte kommunikation mellem dig selv og din læge eller hjertesygeplejerske. De stå til rådighed for dig hver dag for at besvare ethvert spørgsmål du må have.


Updated: 03-02-2016